Rare konijnen, die Chinezen.... - Reisverslag uit Peking, China van Milco Pot - WaarBenJij.nu Rare konijnen, die Chinezen.... - Reisverslag uit Peking, China van Milco Pot - WaarBenJij.nu

Rare konijnen, die Chinezen....

Door: Potje

Blijf op de hoogte en volg Milco

09 Oktober 2007 | China, Peking

Na de vlucht van 2,5 uur van Bangkok naar Macau, die overigens goed verlopen was, boekten we ons snel in bij het hotel om te genieten van Macau. Nog wel een beetje stuk van onze laatste avond in Bangkok, gingen we met de bus naar het centrum van Macau. De eerste indrukken van Macau en China waren ok, want we wisten toen nog niet dat de taxichauffeur en de hotelmedewerkers tot het selecte groepje WEL-Engels sprekende Macause (als dit uberhaubt een woord is) Chinezen behoorden. Met het idee dat we een visrestaurant in liepen waar we onze eigen vis uit konden zoeken uit een aquarium, werden we helemaal verstopt in een achterafhoekje in een groot restaurant in Macau. Er werkten zeker een dame of 20 die ons allemaal een voor een kwamen bekijken om vervolgens giechelend terug te lopen naar de rest van alle dames die zich verzameld hadden in de andere hoek van de ruimte waar wij ons in bevonden. Ze stonden met z'n allen ons aan te wijzen en uit te lachen. Niemand van hun sprak Engels en ook op de menu kaart stonden geen bekende westerse tekens. We besloten om een keuze te maken aan de hand van de plaatjes en dat verliep nog verassend goed. Vervolgens bleven er minimaal 2 dames bij ons aan tafel staan, ook tijdens het eten. Rudy vroeg of hij wat rijst mocht, aangezien dit er niet bij zat, waarop hij een volmondige 'NO' geantwoord kreeg. Toen kwam ze even later terug met een bakje sojasaus... Na snel het casino in gevlucht te zijn kwamen we er ook daar achter dat die Chinezen maar een apart volk zijn. Want zelfs het casino personeel keek ons raar aan en sprak geen Engels en op de toiletten was het een groot rochelfestijn. De Chineze man schijnt namelijk de gewoonte te hebben om op het toilet (en trouwens ook gewoon buiten op straat) even flink zijn neus en keel leeg te schrapen. Wat een konijnen! Geen lekker gehoor als jij je halve liters bier op je gemakkie eruit aan het stralen bent... 100 euro verloren. Het inpilsen in een tent op de 21ste vedieping van een hotel met het mooie uizicht over Macau, en daarna het aftaaien (5 uur total loss in bed) in een tent (D2) in de kelder van ditzelfde hotel maakten de avond nog een beetje goed. Op naar Hong Kong!

• 09 Oktober 2007 - 16:25

Eef:

Misschien heb je nu wel gegrilde kat of hond gegeten en zag het er heel lekker uit op een plaatje ;)

• 09 Oktober 2007 - 19:06

Raquel:

heej lieverd zo te zien hebben jullie het echt heel erg naar jullie zin! geniet er lekker van! dat jullie nog maar een hoop mooie dingen mee mogen maken! kuss raquella