Hele dikke plakken stront in mijn nek - Reisverslag uit Ko Samui, Thailand van Milco Pot - WaarBenJij.nu Hele dikke plakken stront in mijn nek - Reisverslag uit Ko Samui, Thailand van Milco Pot - WaarBenJij.nu

Hele dikke plakken stront in mijn nek

Door: Potje

Blijf op de hoogte en volg Milco

25 Juni 2008 | Thailand, Ko Samui

We zijn weer in de bewoonde wereld hoor!
Na 9 weken op de farm Nebru Plains gewerkt te hebben zitten we weer heerlijk te genieten van onze kouwe singha's en samsong buckets op de Thaise stranden.
Ik zal kort vertellen wat de farm inhield en puntsgewijs de werkzaamheden doornemen die wij gedaan hebben.
De farm bestond uit 2 verschillende boerderijen op een afstand van 20 km van elkaar. Het dichtstbijzijnde plaatsje was Three Springs, het dichtstbijzijnde stadje was Geraldton (op 1,5 uur van Three Springs) en Perth lag op 3,5 uur rijden. Wij werkten daar zoveel mogelijk dagen achter elkaar en namen af en toe een dagje vrij om boodschappen te doen in Geraldton of een dagje te stappen in Perth. De dagen waren van 6.30 uur tot 17.00 uur en na het werk gingen we lekker naar ons eigen huisje (Dingle Dell genaamd) waar we 5 dollar per 2 weken voor betaalden om lekker te tafeltennissen, dvd-tje te kijken, te koken, kaartje te leggen of fox sport television te kijken.
De werkzaamheden:

Manure spreader (mest verspreiden)
Dit was mijn voornaamste taak samen met Guus en later met Michel en Roan. Wij werden ook wel de 'shitspreader's genoemd, maar dit vonden wij erg denigrerend klinken (al was het naturlijk wel precies wat wij deden), maar we hebben zelf maar de afdeling MMD (manure management department) en de functie CEMM (chief executive manure manager) in het leven geroepen. Ik reed rond in een army truck van het amreikaanse leger, gebruikt in de golf oorlog, met een hele grote bak erachter met een zelf door de boerderij ontworpen mestverspreider achterop. En de voornaamste taak van ons was het hele landgoed bespreaden met mest voordat er gezaaid werd. De mest kwam van de gravelpit waar de mest van het hele jaar opgeslagen lag of kwam rechstreeks uit de pen waar de koeien stonden. De mest verschilde nog wel eens van substantie wat voornamelijk door de weersomstandigheden kwam. Zo hebben wij te maken gehad met poederstront, kleefstront. dikke plakken stront, dunne substantie stront, stront in onze koffie/thee/mond/neus/ogen en oren. De mest zelf laadden wij met een grote loader; de 470 genaamd welke al snel werd omgedoopt tot onze favoriet. Naast mijn armytruck natuurlijk die als probleemkindje betiteld werd omdat deze nog wel eens stil stond door problemen met voornamelijk het spread systeempie achterop.

Stockie
Doordat mijn armytruck nog wel eens stil stond ben ik ook een aantal keren op de stockies terecht gekomen. Deze afdeling zorgt ervoor dat de koeien op de juiste manier en juiste snelheid groeien en dat de juiste koeien bij elkaar in de juiste vakken (pens) staan. Als stockie heb ik koeien geslagen, naar ze geschreeuwd, met ze gepraat, voor ze gezongen, ze lief gehad, ze gehaat, koeien ingeent, koeien getagd, koeien opgejaagd met een quad, achter koeien aangerend, voor ze weggerend en in de hele dikke plakken stront gelopen.
Nog even een leuke anekdote over het stockie werk. Ik moest met boer Guus op een dag 400 koeien in een bepaald gedeelte van de boerderij zien te krijgen. De koeien jaag je dan op met de quad en zo probeer je ze naar het stuk land te krijgen waar jij ze wilt hebben. Het was Guus zijn eerste keer als stockie en zijn eerste koe die hij opjaagde kwam onder een boom vandaan. Ik kwam Guus te hulp en zag opeens allemaal slijm uit het achterste van de koe hangen. Wij gingen terug naar de boom waar zij vandaan kwam en het bleek dus dat zij net een kalf had geworpen. Niet wetende wat we hier precies mee moesten doen, besloten we na een vergeefse zoektocht naar de moeder, het kalf (nog helemaal onder het slijm) maar mee te nemen naar de rest van het vee in de hoop dat hij daar zijn moeder zou vinden (zie filmpje). Achteraf hadden we het kalf gewoon moeten laten liggen, want de moeder bleek ontsnapt te zijn uit de kudde en terug te zijn gegaan naar de plaats van geboorte waar wij inmiddels het kalf van verwijderd hadden. Wij hebben nog geprobeerd om Dutchy (dat was de naam die wij aan het kalfje hebben gegeven) aan een andere koe met wel erg grote uiers te koppelen, maar een pasgeboren kalf kan alleen het melk drinken van zijn eigen moeder, anders overleefd hij het niet. En dit gebeurde er dus ook met Dutchy. 2 dagen later vonden we hem aangevreten door de vossen en de ogen eruit gegeten door de kraaien in het veld waar wij hem achter hadden gelaten. Moge hij ruste in vrede...
Verdere leuke/aparte ervaringen op de stockie afdeling waren het zien afmaken van koeien (heel simpel kogeltje door het koppie en ik moet zeggen het deed me minder dan verwacht), het (met een erg botte zaag) zelf door midden snijden van een afgemaakte koe waar dan lekkere stukjes vlees voor het personeel gemaakt van werden, de tong van de stier opeten, dode koeien met de traktor naar de ongeloofelijk stinkende 'deadpit' brengen.

Workshopdagjes
Op de dagen dat ik geen stockie of manurespreader was hing ik meestal een beetje rond bij de workshop. Daar konden ze altijd wel een hulpje gebruiken. Ik heb daar veel geleerd, waaronder lassen, grinden en banden verwisselen van vrachtwagens en traktoren.

Buiten het werk om
- We zijn voor koninginnedag en het afscheid van Guus een dagje naar Perth gereden om daar lekker te stappen. Koninginnedag was erg geslaagd aangezien we met een stuk of 50 nederlanders heerlijk de polonaise hebben gelopen in een met aziaten gevude Mustangbar.

- We hebben ook als een soort van afscheid van de Dutchies een avondje hutspot gekookt voor al het personeel bij de eigenaren thuis. Op de terugweg van deze avond hebben we nog een kangeroe aangereden (check!). Ons Engelse huisgenootje Graham reed en gelukkig overleefde wij en de kangeroe deze ongelukkige botsing.

- In ons nederige stulpje Dingle Dell hielden we onze eerste officiele Beijing-vergadering. Dit om de plannen van de 8 personen met wie wij in Beijing zullen zijn in kaart te brengen en om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.

- De Australiers vinden voetbal een sport voor pussies. Zij hebben hun eigen Australian Footbal oftewel Footy. Tijdens Guus zijn afscheidsweekendje in Perth hebben wij de Footywedstrijd Freemantle Dockers (Freo) - Port Adelaide (Power) bezocht, waarbij 'ons' team Freo klop kreeg met 72-119.

Op dit moment reizen we tot en met de Olympische Spelen verder met Michel en Roan en Guus sluit vanaf 2 juli ook weer bij de groep aan na zijn 'Zwitserland-avontuurtje'. Het plan is om door Maleisie, Singapore, Indonesie, Laos en Thailand te reizen alvorens we de Chineze gronden zullen betreden.

• 25 Juni 2008 - 10:41

Ko Pha-Ngan:

Wat heb je de afgelopen week gedaan?!!

• 25 Juni 2008 - 11:30

Halfie:

he potje zo te zien gaat het nog steeds lekker daar . hier gaat erg kut ben een beetje aan het flippen alles gaat mis maar komt wel weer goed
    spreek je gauw weer en have fun

• 25 Juni 2008 - 13:49

Serena:

Hey Schijterd! Lekker hoor, wel zielig voor dutchy... En nu dus weer aan de bintang, wat een leven! Ik ga overmorgen alweer naar huis, weer op de fiets door Amsterdam rijden!!!! Geniet van al het moois en groetjes aan de andere NLers daar, xxx

• 25 Juni 2008 - 17:47

Douts:

He mil!
    Jeetje, wat een leventje hebben jullie ook zeg! Heerlijk! Zou zo weer terug willen! Hoe is het in Thailand? Kunnen ze het daar wat droog houden?
    En wat super dat de groep v. China nog steeds compleet is. Nog heel veel plezier daar. En we kijken uit naar je volgende verhaal.

liefs anke en douts

• 26 Juni 2008 - 04:28

Marcel:

Jaaa gast!! Wat heb je de afgelopen weken gedaan dan??

Gok zo dat jullie 't wel aardig vermaakt hebben hehe!! ;-)

Zie jullie hier in Malaysia waarschijnlijk wel weer!!

Ciaoooo Marcel

• 01 Juli 2008 - 19:00

Zohair:

Wat een viespeuk ben je eigenlijk ook ;-)

• 03 Juli 2008 - 12:39

Sluijter:

Het is gelukkig nog steeds duidelijk, dat je een gewone stadsjongen bent!!! Fantastisch filmpje.

• 07 Juli 2008 - 16:28

Jesse Je Baas:

'leuke'anekdote hoor, een klein kalfje de dood in sleuren....

mis je ouwe!

• 10 Juli 2008 - 17:32

Dibbes:

Reed laatst door de polder zag ik een boerderij te koop staan. Moest meteen aan jou denken!

Jesse

• 11 Juli 2008 - 13:05

Witmans :

hee mannen alles wel ? sorry dat jullie zolang op een bericht moesten wachten maar was ff weg voor de gezondheid . Laat ff weten wanneer jullie naar peking gaan en waar je zit
    zitten jullie op patong beach ? doe dan even de groeten in de U2 bar !!! hehehehehe
    latersss en het wordt nu echt tijd dat jullie weer in amsterdam rond lummelen !!
    geluk en ik zie jullie snel !!
    witte