ff een weekendje weg hoor - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Milco Pot - WaarBenJij.nu ff een weekendje weg hoor - Reisverslag uit Hanoi, Vietnam van Milco Pot - WaarBenJij.nu

ff een weekendje weg hoor

Door: Potje

Blijf op de hoogte en volg Milco

15 Oktober 2007 | Vietnam, Hanoi

Na 2 rustige dagen in Hanoi, waar de brommers en hun toeters je om de oren vliegen, te hebben vertoefd besloten we we er even een weekendje tussen uit gaan. Dat hadden we verdiend...! Het weekendje begon donderdagochtend erg vroeg en ging richting Halong Bay; een plaatsje aan de kust 3,5 uur rijden van Hanoi. We waren de eerste in ons busje en daarna pikten we een vietnamees echtpaar, een russisch echtpaar, hun tolk en een canadees echtpaar met hun dochter (met kalebassen) op. Waar waren de backpackers??? Aangekomen in Halong bleek al snel dat we onze 1e dag op de boot ook met deze groep door moesten brengen. Geen jongeren, geen vrouwen en gelukkig nog 1 paar kalebassen...belabberd verder. Tijdens deze dag in de baai (waar het trouwens erg mooi was; een soort van jurassic parc-the beach-achtige omgeving) hadden we eerst een lunch en later bezochten we een indrukwekkende grot. Na de grot namen wij de mannen aan boord even op sleeptouw om van het dak van de boot in het water te springen (ong. 7m hoog). De canadese vader, Angus, overwon hierbij samen met Ruud zijn hoogtevrees. Tijdens het diner klikte het wel met de Canadezen en omdat er niet veel meer viel te beleven hebben wij het met hun maar op de rode wijn gegooid. We hebben ze leren ezelen (donkey-en) en om een uurtje of 21 gingen zij naar bed. Wij gingen nog even op het dek staan met een kouwe jongen en zagen meerdere boten om ons heen waar een leuk feestje aan de gang was waar wij dus niet bij konden. So close, but yet so far away. Dus maar gaan slapen. De volgende dag stond er een bezoek aan het National Park van Cat Ba Island op het programma en 's middags gingen we kayakken. Het National Park bleek een ware jungle tocht te zijn, aangezien het zwaar geregend had die nacht, en we deden er een uur over om een 225 meter hoge top te bereiken. Het was zeer de moeite waard! 's Middags met het kayakken ging ik met Suzanne (Kalebassen) en Ruud en Les gingen samen. Zowel op de heenweg als op de terugweg hebben wij hun met 2 vingers in de neus verslagen. Een tussenstop was op Monkey Island waar we konden genieten van een apenstam die een dikke Amerikaanse toerist aanvielen, omdat ze te dicht bij hun kleine kwam. Eigen schuld, Dikke beet van een paar aapjes... Tijdens de jungle tocht hebben we (eindelijk!!!) een paar andere backpackers ontmoet waarmee we 's avonds lekker afgetaaid hebben in een Ierse Pub. De volgene ochtend vroeg op, want we moesten via Hanoi de bus weer pakken richting Hue. En oh ja! Ik heb de hele reis al een belabberde HIV-kuch...erg vervelend in busritten voor de mensen naast je.

• 15 Oktober 2007 - 05:47

Rudy:

HIV kuchie ook erg vervelend voor degene die naast je slapen in je hotelkamer... Fatoe!!! Maakt niet uit, pik. Kayakken moet ik ook nog ff recht zetten. Onze kayak was stuk, ik weet t zeker!! Maar maakt niet uit, heb Potje al verslagen met schaken en poolen......

• 15 Oktober 2007 - 08:27

Witmans :

wat is dat voor een shirt wat ik daar op mijn linkernetvlies zie ? de rechter is al verblind door de verbintenis van de combinatie van kleuren en elementen maar links hoopt dat het niet dat shirt is ..... En ruudje hou je het nog uit met hun ? ik zie wel dat jullie vaak naar robbinson eiland hebben gekeken . De outfitjes ....... doekjes .... etc etc hehehehhe geluk mannen als er wat is niet bellen want ik heb geen geld om te komen witmanssie

• 15 Oktober 2007 - 08:31

Witte Nogmaals :

waar zijn de kalebassen ? beetje jammer

• 15 Oktober 2007 - 11:42

Jesse & Jasba:

Staat je goed geen haar !!Ik mis alleen een good morning Vietnam t-shirt???
    Heb je die buslijn van Hanoi naar HCM city al gevonden??
    Enjoy !!!!!!!

• 15 Oktober 2007 - 12:58

Mikey:

He Milco,

leuke site..en grappig om die foto te zien met lang haar. tof jullie te hebben leren kennen, lekker lachen en een avondje goed met jullie te hebben mogen doorhalen.

erg van genoten..nu in Sapa en klein biertje pakken. Ik weeet niet of het allemaal naar de bar komt hier maar denk dat jullie je aardig zouden kunnen vermaken met wat er rondloopt.. :-D Veel plezier in VN en met alles wat jullie nog gaan doen.

mike

• 16 Oktober 2007 - 14:49

Peter Duijvelshoff:

Op maandagavond kreeg ik bij DCG in de kantine de website door van jullie beide ouders en ik moet eerlijk bekennen dat ik aardig onder de indruk ben.
    Ik vind het vooral fantastisch dat de hele reis gevolgd kan worden door de familieleden, vrienden en aanverwanten.
    Ik blijf jullie volgen en van mijn kant wens ik jullie een fan-tas-tische tijd en
    blijf braaf......
    Maak er iets moois van.

• 17 Oktober 2007 - 12:45

Sluijter:

Ziet er top uit mannen. Blijf genieten hè!!!

• 18 Oktober 2007 - 08:20

Huybert:

POTJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Lekker aan het reizen, ouwe voetballer!! Ziet er goed uit; ik zal je blijven volgen!!
    Mzzl Huybert

• 19 Oktober 2007 - 10:21

René Van Olst:

Where's your hair dude? Mooie verhalen en foto's ouwe. Geniet ervan!

• 30 Oktober 2007 - 08:41

Jos Em Henny Bosma:

dit (lijkt) ons pas genieten.
    maak er wat van (voor zover jullie dit niet al gedaan hebben)
    wij blijven jullie volgen
    groeten uit nat amsterdam